Hot or not

Jeg har venner som lever av å vite hva som er den nye trenden. De vet hvilken farge som er årets farge til bolig eller klær og hvilke nye produkter som blir lansert av hvem. Selvom vi andre er noe mindre bevisste på hva som er det nyeste nye så blir vi nok også påvirket av endringene rundt oss uansett om vi vil det eller ei. Jeg synes svart er trygt og vet at jeg bør ha på meg noe blått til de blå øynene mine og jeg har alltid likt ravgult, men hvorfor har jeg de siste par årene plutselig kjøpt flere ferskenfargede ting? For første gang siden 80-tallet!

Å kjøpe klær er ikke det samme som å kjøpe ting til hjemmet. Ihvertfall ikke for meg. Jeg har ikke sommer- og vintergardiner med tilhørende puter men en mer varig innretningsstil. Her lytter jeg til hva jeg tenker passer til huset og rommene. Vi bor i et gammelt murhus fra 1924 og har et sommerhus fra 1969. I helårshuset har vi valgt langt flere farger enn i feriehuset, som er et tidstypisk A-hus og krever en mer naturlig og avdempet palett. Synes jeg. Bonusen min blir at jeg på denne måten får mulighet til å leke litt med stiler likevel.

Når jeg finner opp keramikk tar jeg nesten alltid utgangspunkt i hva jeg selv har bruk for og lyst på av nytt. Jeg bruker selv alt jeg lager. Og den røde tråden blir jo så, utover at jeg er ganske så sikker på hva jeg liker, at det skal passe inn enten i det ene eller det andre av hjemmene mine. De fargerike Flora koppene er selvskrevne det ene stedet mens Ball i svart og beige fungerer godt det andre stedet. Samtidig skal de nye tingene gjerne kunne kombineres med det jeg allerede har og har laget tidligere. 

IMG_0737.jpg

Derfor går også mange av tingene mine godt sammen selv på tværs av serier. Matcha trives på samme hylle som Sushi og under hyllen med Ball og Flora. Og de hvite lyktene og gjennomskinnelige turkoppene i Ball serien passer fint sammen med de hvite Talk vasene på en hvit duk.

Akkurat nå er jeg selv litt ferdig med å la den hvite porselenen dominere og har istedet lyst på mer rustikke leirer. Også har jeg lyst på japansk enkelhet i formspråket og lidt mer variasjon i glasuren. Er jeg alene om dette eller er jeg influert av en trend? Hot or not?