Dagen før dagen.

Da er det dagen før dagen før dagen. I overimorgen åpner Designernes eget julemarked (Dejm) dørene på DogA for 20. gang. Jeg er med i år også og etter at jeg har fått verksted hjemme er dette for meg det store, hyggelige årlige møtet med kundene mine! 

Jeg prøver å bruke denne begivenheten til å lansere noe nytt. I fjor var vasene Talk med for første gang - og ble nesten solgt ut på første markedsdagen! De kommer med i år også. Og så har jeg med serien Zen for første gang. 

Det er noe gjenkjennelig ved japansk estetik, synes jeg. Det klinger godt med det enkle ved det skandinaviske uttryket. Og Zen er en serie hvor jeg har tenkt litt japansk-skandinavisk både i form og overflate.

Serien startet med Matcha-koppen med den utkarvede foten og for få dager siden tok jeg de første ferdige Mocha-koppene ut av ovnen. Nå er serien et så godt som komplett servise med Espresso, Mocha, Matcha og to størrelser Ramen-skåler. Alt er laget fordi jeg selv har lyst på akkurat dette, nå. Men inspirasjon kommer gjerne utefra. 

Sånn var det med Mocha. Denne var det min mor som hadde lyst på. Hun ønsket seg en kopp i traktekaffe-størrelse til det nye hjemmet sitt og hadde en liten skål med jernflekker i leiren som hun liker godt. Dette ble utgangspunktet for Mocha. Siden hverken hun eller jeg er så glad i hank, fikk den heller en god størrelse å holde rundt og en avrunding i foten sin, som passer perfekt for en støttende lillefinger.

Sånn var det også med Ramen-skålene. En venninne så og ble glad i Matcha. Men hun fortalte om hvordan de hadde begynt å lage mye ramen hjemme og ønsket seg en større skål enn Matcha til dette. Dermed kom Ramen I og II til. 

Så blir det spennende om gjestene på markedet nå i helgen også drikker traktekaffe, urtete og spiser nudler og om de liker denne nye serien like godt som meg!

IMG_2662.jpg